President Egypte naar koninklijk paleis van Jeddah

Vorsten

11-08-2014 09:24:00

JEDDAH – De Egyptische president Abdel Fattah El-Sissi is zondagavond in het koninklijk paleis van Jeddah ontvangen door de Saoedische koning Abdullah. Het was de tweede ontmoeting tussen beide staatshoofden sinds El-Sissi in juni aan de macht kwam. Abdullah maakte vorige maand op weg van Marokko naar huis een korte tussenstop op het vliegveld van Cairo.

President El-Sissi werd op het vliegveld van Jeddah verwelkomd door onder andere vice-kroonprins Muqrin en minister van Buitenlandse Zaken prins Saud. Voor de Egyptische president is de steun van de Saoedische koning van levensbelang. In het koninkrijk wonen en werken drie miljoen Egyptenaren, die met het naar huis sturen van hun salarissen voor een belangrijke bron van inkomsten zorgen. Daarnaast steunt Saoedi-Arabië de kwakkelende Egyptische economie met bijna vier miljard euro.

Op de agenda stonden behalve de handelsbetrekkingen ook de politieke situatie in het Midden-Oosten, zoals de strijd in Irak en Syrië en het oorlogsgeweld in Gaza.

Meer Andere Huizen