Emir van Dubai blij met volgers

Vorsten

2015-05-14 13:25:00

DUBAI – De emir van Dubai heeft donderdag de vier miljoenste volger op de korte berichtendienst Twitter begroet. “Ik heb vereerd door iedereen die zich via internet met mij verbindt en dankbaar voor de ideeën die deze verbindingen scheppen”, aldus sjeik Mohammed via datzelfde Twitter.

Hij voegde eraan toe dat wanneer andere sociale media zoals Facebook, Instagram en Google+ worden meegeteld, het aantal volgers acht miljoen bedraagt. Dat is vele malen meer dan de bevolking van Dubai (2,1 miljoen, waarvan maar zo’n 10 procent Emirati’s) of de Verenigde Arabische Emiraten.

Volgens sjeik Mohammed, die maar weinig tweet, zijn “sociale media gereedschappen voor innovatie en het scheppen van kennis. Zij geven brandstof aan ontwikkeling en inspireren ons tot samenwerking.” De emir liet weten sociale media te blijven gebruiken als bron van informatie en het verbeteren van de wereld.

Zijn zoon kroonprins Hamdan, ook wel bekend onder zijn bijnaam Fazza, is met 1,1 miljoen volgers ook populair op Twitter. Ter vergelijking: het Nederlandse Koninklijk Huis heeft 154.000 volgers, het Britse koningshuis een miljoen.


Meer Andere Huizen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!