Erfprins Alois hoopt op waardig nationaal feest Liechtenstein

Vorsten

13/08/2020 4:39 pm

Erfprins Alois van Liechtenstein hoopt dat de door de coronacrisis afgedwongen alternatieve viering van de nationale feestdag elementen bevat die ook in komende jaren gebruikt kunnen worden. Dat zei de plaatsvervangend vorst van het tussen Zwitserland en Oostenrijk ingeklemde Alpenstaatje in een vraaggesprek met de krant Liechtensteiner Vaterland.

“Ik zou willen dat we ondanks de pandemie de nationale feestdag waardig vieren. Misschien zullen we door de andere oriëntatie van de nationale feestdag zelfs nieuwe elementen vinden die ook voor de toekomst in normale jaren aantrekkelijk zijn”, aldus Alois.

De erfprins is de facto staatshoofd sinds zijn vader vorst Hans Adam II in 2004 de dagelijkse werkzaamheden aan hem overdroeg. Alois is ook degene die zaterdag ter gelegenheid van het zogenoemde Fürstenfest de bevolking zal toespreken tijdens de Staatsakt op de slotweide naast het kasteel van Vaduz.

De feestdag is verder op verschillende punten aangepast, zoals dat in andere landen de afgelopen maanden vanwege de coronacrisis ook gebeurde. Zo is er geen volksfeest in het centrum van Vaduz en ontbreekt het grote vuurwerk aan het slot van de dag. In plaats daarvan wordt de Liechtensteiners gevraagd in kleine kring bijeen te komen en is er ‘s avonds een fakkeltocht.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen