Ex-prins Nicolae laat dochter Maria-Alexandra dopen

Vorsten

26/01/2021 1:51 pm

Maria-Alexandra, dochter van de Roemeense ex-prins Nicolae en zijn vrouw Alina Maria, is afgelopen zaterdag gedoopt in de nieuwe patriarchale kathedraal van het orthodoxe klooster in Curtea de Argeș. Dat heeft Nicolae, kleinzoon van de laatste koning Mihai, dinsdag bekendgemaakt.

Maria-Alexandra is op 7 november vorig jaar geboren als eerste kind uit het huwelijk van Nicolae en Alina Maria, die dinsdag haar 33e verjaardag viert. De doopdienst werd geleid door de aartsbisschop van Argeş en Muscel, Calinic, die al jaren bijzondere banden heeft met de koninklijke familie.

Nicolae had speciaal gekozen voor Curtea de Argeș omdat daar ook de laatste rustplaatsen zijn van zijn grootouders en verdere voorouders. De plechtigheid werd bijgewoond door vrienden en familie van de kant van Alina Maria. Van de kant van Nicolae’s familie was niemand aanwezig. Zijn tante Margareta, die na het overlijden van koning Mihai aan het hoofd van de familie staat, wil niets te maken hebben met haar bij de bevolking meer populaire neef.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen