Grieks kroonprinselijk paar bedankt brandweerlieden

Vorsten

07/08/2021 6:42 pm

De Griekse kroonprins Pavlos heeft voor het eerst gereageerd op de hevige bosbranden in Griekenland. Via Instagram bedankte hij de “dappere brandweerlieden, het leger en alle vrijwilligers” voor hun voortdurende inzet om het vuur te stoppen. Hij deelde daarbij verschillende beelden van de verwoestingen.

Ook echtgenote Marie-Chantal liet een bericht achter. Zij stond ook stil bij de branden die woeden rond Tatoi, een voormalig landgoed van de Griekse koninklijke familie. Zo’n tien procent van het bos waar ook de familiegraven zijn, zou zijn afgebrand.

“Er woeden nu meer dan tien branden in heel Griekenland. We zijn allemaal erg bedroefd en bidden voor iedereen die getroffen is door deze vreselijke branden”, zegt Marie-Chantal. “Onze dank gaat uit naar onze geweldige brandweerlieden die onvermoeibaar vechten om te redden wat ze kunnen. Deze bossen zorgen voor de zuurstof in ons land en we moeten ze beschermen.”

Begraafplaats

Op beelden van Griekse media is te zien dat het vuur de graven op Tatoi heeft bereikt. Het is niet duidelijk of er schade is.

Op de begraafplaats hebben verschillende royals hun laatste rustplaats gevonden. Zo bevindt zich het graf van prins Andreas er, de vader van de Britse prins Philip, en zijn er vijf koningen begraven onder wie de in 1964 overleden koning Paul. Hij is de vader van koningin Sofia van Spanje en koning Constantijn, de laatste koning van de Grieken.

Het hoofdgebouw van Tatoi, het voormalige zomerverblijf van de Griekse koninklijke familie, lijkt gered te zijn. Uit voorzorg had het ministerie van Cultuur duizenden kostbaarheden uit het paleis gehaald. Het gebouw wordt momenteel gerenoveerd.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen