Japans kroonprinselijk paar naar Tonga

Vorsten

23/06/2015 9:03 pm

NUKU’ALOFA – De koning van Tonga heeft zijn zin gekregen. Niet alleen is de Japanse kroonprins Naruhito volgende week zaterdag bij zijn kroning, maar ook diens vrouw prinses Masako. Dat garandeert de vorst maximale mediabelangstelling en die kan het piepkleine, verarmde Pacifische koninkrijk goed gebruiken.

Voor Masako is het haar eerste buitenlandse reis sinds zij in april 2013 in Amsterdam de inhuldiging bijwoonde van koning Willem-Alexander. Dat Masako naar Tonga, een eilandengroep in het midden van de Stille Oceaan, gaat, betekent volgens de verbaasde Japanse media dat haar gezondheid daadwerkelijk vooruit gaat. “Stap voor stap onderneemt Masako meer activiteiten”, aldus de Engelstalige Japan Times.

Dat Naruhito naar Tonga zou gaan, stond eigenlijk wel vast. Hij was eerder ook bij de uitvaart van koning Tupou IV en de kroning van diens zoon en opvolger Tupou V. Die laatste overleed echter na zes jaar op de troon en nu is er weer een kroning, van Tupou VI – jongere broer van de excentrieke nummer V. Voor de festiviteiten, die dit weekeinde al beginnen, is slechts ééntiende van het bedrag beschikbaar dat in 2008 werd uitgegeven.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen