Japanse prinses terug uit Canada

Vorsten

11/08/2015 3:43 pm

TOKIO – De Japanse prinses Ayako heeft haar studieprogramma aan Camosun College in British Columbia in Canada afgesloten. De prinses gaat nu werken aan het schrijven aan haar master’s thesis aan de Josai International University in Chiba. Dat heeft het Keizerlijk Hofagentschap bekendgemaakt.

De prinses begon haar studie in Canada, waar ze eerder al enkele keren voor studie-uitwisselingen was geweest, in september 2013 en is langer gebleven dan voorzien, werd eerder dit jaar al meegedeeld.

Prinses Ayako (24) is een achternichtje van keizer Akihito. Vanwege haar studie vervult ze slechts een beperkt aantal keizerlijke taken, in tegenstelling tot haar moeder prinses Takamado die Japan bijvoorbeeld vertegenwoordigde bij het recente huwelijk van prins Carl Philip en Sofia Hellqvist.

Ayako’s opa prins Mikasa (of Takahito) is een jongere broer van Akihito’s in 1989 overleden vader, keizer Hirohito. De op 2 december 1915 geboren prins is inmiddels 99 jaar en is daarmee het oudste lid van de keizerlijke familie. Zijn echtgenote Yuriko is 92 jaar.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen