Koning Cambodja condoleert president China

Vorsten

05-02-2020 14:04:48

Koning Norodom Sihamoni van Cambodja heeft woensdag een boodschap gestuurd naar de Chinese president Xi Jinping. Aanleiding voor het koninklijke schrijven is de gezondheidscrisis veroorzaakt door de uitbraak van het nieuwe coronavirus dat in China inmiddels voor honderden sterfgevallen heeft gezorgd.

Koning Sihamoni, die jaarlijks lange perioden in Peking doorbrengt, is diep bedroefd door de berichten over de uitbraak van het virus, zo schreef hij. “Ik stuur mijn oprechte deelneming en oprecht medeleven naar Uwe Excellentie en naar de dappere families van de slachtoffers”, aldus de Cambodjaanse vorst.

Volgens hem deelt Cambodja, dat door eeuwenoude en onveranderlijke banden verbonden is aan de Volksrepubliek China, de pijn van het Chinese volk. Ook uitte hij zijn “bewondering voor de reactie van de Chinese autoriteiten in het epicentrum van de uitbraak, de stad Wuhan.” Norodom Sihamoni wenste China “volledig succes” bij het voorkomen van verdere verspreiding van de epidemie.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.