Koning Mohammed viert jubileum en verleent duizenden gratie

Vorsten

2019-07-30 06:52:00

Koning Mohammed VI van Marokko viert zijn jubileum als vorst en heeft daarom duizenden gevangenen gratie verleend. Mohammed trad 20 jaar geleden aan als koning, hij volgde in 1999 zijn vader Hassan II op.

Volgens een officiële verklaring werd de straf van 4764 gevangenen kwijtgescholden. Onder de gelukkigen zijn ook mensen die in 2016 werden aangehouden en veroordeeld tijdens maandenlange protesten in het noordelijke Rif-gebied. Geschat wordt dat er toen meer dan 400 mensen zijn aangehouden, van wie er eerder al 250 gratie kregen.

In een toespraak bij zijn paleis in de stad Tetouan zei de monarch dat hij blij is met de vooruitgang in infrastructuur en in de vrijheden in zijn land. Hij zei echter ook dat de inspanningen nog niet genoeg resultaat hadden.

Mohammed VI strijkt vaker met de hand over zijn hart als er iets te vieren valt in zijn land. Zo verleende hij in juni nog 755 gevangenen gratie ter gelegenheid van het einde van de vastenmaand. Ook toen kwamen een aantal activisten vrij die betrokken waren bij de protesten in het Rif-gebied.


Meer Andere Huizen

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana