Koning van Maleisië volgt quarantaineregels

Vorsten

26-12-2020 14:11:00

De koning van Maleisië, sultan Abdullah, is zaterdag na terugkeer van een bezoek aan Abu Dhabi voor zeven dagen in quarantaine gegaan. Hij voldoet daarmee aan de Maleisische inreisregels.

Abdullah draagt de komende dagen ook een zogenoemde corona-armband. Het dragen daarvan is verplicht voor wie uit het buitenland komt en in quarantaine is geplaatst. De armband kan alleen door gezondheidswerkers worden verwijderd aan het einde van de quarantaine.

De koning heeft zowel voor vertrek uit de Verenigde Arabische Emiraten als bij aankomst in Kuala Lumpur een coronatest ondergaan, zo liet het paleis weten in een mededeling.

De Yang di-Pertuan Agong, zoals de officiële titel van de koning luidt, bezocht Abu Dhabi op uitnodiging van kroonprins Mohammed bin Zayed. De twee zijn bevriend sinds ze eind jaren zeventig een opleiding volgden aan de Britse koninklijke militaire academie Sandhurst.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.