Koningen van Bhutan steken bevolking hart onder de riem

Vorsten

01/10/2020 7:23 pm

Koning Jigme Khesar van Bhutan en zijn in 2006 afgetreden vader koning Jigme Singye (64) zijn deze week het land ingetrokken om met de bevolking te praten over de gevolgen van de coronapandemie. Ze willen het volk aanmoedigen vol te houden in de strijd tegen het virus dat met name in buurland India al voor meer dan 6 miljoen besmettingen heeft gezorgd.

Koning Jigme Khesar (40) – de ‘Drakenkoning’ of ‘Druk Gyalpo’ – en zijn vader Jigme Singye, de vierde Drakenkoning, hebben de taken verdeeld. Ze nemen elk een deel van het zuiden van Bhutan voor hun rekening. De huidige koning wordt vergezeld door zijn jongere broer prins Jigme Dorji, de premier en de parlementsvoorzitter terwijl de koning-vader op stap is met zijn zoon prins Jigyel Ugyen.

De koning had donderdag een ontmoeting met eerstelijnwerkers in de gezondheidszorg, leden van de taskforce die zijn ingezet om het virus te bestrijden en met studenten. Zijn vader volgde een soortgelijk programma, waarbij hij zijn waardering en dank uitsprak voor het werk dat tot nu toe is verricht om het virus grotendeels uit Bhutan te houden. Dat is geen sinecure gezien de poreuze grens met India en de noodzaak om met het grote buurland zaken te doen.

Beide koningen maken zich zorgen over de impact van de coronacrisis op de bevolking, zo liet het paleis donderdag weten.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen