Kroonprins Albanië wil Albanezen verenigen

Vorsten

09-11-2020 18:56:30

Kroonprins Lika ziet Nelson Mandela als een van zijn grootste rolmodellen. In een interview met Royal Central vertelt de Albanese prins, die in Zuid-Afrika geboren is en opgroeide, zijn bewondering voor de antiapartheidsstrijder. “Ik streef ernaar ook Albanië zo te verenigen,” legt Lika uit.

“Ik herinner me heel goed alle problemen die de Zuid-Afrikanen trotseerden en de kracht die Nelson Mandela toonde om het verdeelde land bijeen te brengen,” zegt Lika, die in juni herdacht dat het precies achttien jaar geleden was dat zijn familie na een ballingschap van 63 jaar weer welkom was in Albanië. “Ik zie mijzelf als een trotse Albanees,” voegt de kroonprins er nog aan toe.

Lika ziet verdeeldheid ook als uitdaging in Albanië, dat van oudsher drie verschillende religies kent. “Als kroonprins, ben ik geoorloofd mijn eigen overtuigingen en religie te hebben, maar ik moet ook alle officiële religies van de staat beschermen.” Hij vertelt onder meer dat hij zijn dochter prinses Geraldine, die op 22 oktober geboren is, zal opvoeden met de tradities van alle Albanese religies, namelijk het Grieks-orthodoxe geloof, het rooms-katholicisme en de islam.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord