Liberia negeert advies en gaat voor prins Ali

Vorsten

06/02/2016 8:08 pm

De belofte van het Afrikaanse voetbalbestuur dat sjeik Salman Bin Ebrahim al Khalifa bij de FIFA-verkiezing kan rekenen op de steun van het hele continent, blijkt niet zoveel waard. De nationale bond van Liberia beloofde zaterdag te gaan stemmen op prins Ali bin Al-Hussein uit Jordanië, die een dag eerder ook al steun kreeg uit Egypte.

Het bestuur van de Afrikaanse federatie CAF kwam vrijdag in Rwanda bijeen. Vier van de vijf kandidaten voor het voorzitterschap van wereldvoetbalbond FIFA lichtten in Kigali hun plannen toe. Na afloop maakte het CAF bekend dat Afrika unaniem achter sjeik Salman uit Bahrein staat. Dat zou betekenen dat de Aziatische voetbalbaas in één klap 54 stemmen binnen zou hebben.

Toch is die Afrikaanse steun niet zo unaniem als het CAS wil doen geloven. Prins Ali haalde vrijdag in Egypte de stem van dat land binnen en meldde een dag later dat ook Liberia op 26 februari op hem gaat stemmen. Zuid-Soedan zou zijn stem hebben beloofd aan Gianni Infantino, de secretaris-generaal van de UEFA die de belangrijkste uitdager van sjeik Salman lijkt.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen