Magere opkomst voor uitvaart Ana

Vorsten

11-08-2016 19:08:00

De koninklijke belangstelling voor de uitvaart zaterdag van koningin Ana van Roemenië is niet zoals verwacht. Zo ontbreken vertegenwoordigers uit Spanje en Griekenland, waarmee de Roemeense familie nauw verwant is.

Er was in Boekarest rekening gehouden met de komst van koningin Sofia en het Griekse koningspaar Constantijn en Anne-Marie, maar alledrie ontbreken op de gastenlijst die het secretariaat van de Roemeense koninklijke familie donderdag heeft vrijgegeven.

Prins Carlos, als hoofd van het Huis Bourbon-Parma en als vertegenwoordiger van koning Willem-Alexander, behoort tot de hoogst geplaatste gasten. België is aanwezig met prins Lorenz, echtgenoot van prinses Astrid en als adviseur lid van de Roemeense kroonraad. Luxemburg stuurt prinses Marie-Astrid, die haar man aartshertog Christian van Oostenrijk meeneemt.

Duitse vorstenhuizen

De Benelux-monarchieën zijn meteen ook de enige drie regerende koningshuizen die bij de uitvaart vertegenwoordigd zijn. Verder zijn vooral voormalige Duitse vorstenhuizen present, inclusief prins Georg Friedrich namens de voormalige keizerlijke familie.

Roemeense media hoopten donderdag dat koningin Sofia, in 1948 in Griekenland aanwezig bij het huwelijk van Ana met koning Mihai, alsnog zal komen.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord