Maleisische koning inspecteert schade van overstromingen

Vorsten

07-01-2021 15:08:44

De Maleisische koning sultan Abdullah heeft donderdag per helikopter de ravage bekeken die in de deelstaat Pahang is aangericht door recente overstromingen. De Yang di-Pertuan Agong, zoals zijn officiële titel luidt, vertrok vanuit Kuantan en maakte onderweg een aantal tussenlandingen om evacués te bezoeken in tijdelijke opvangcentra.

De oostkust van Maleisië wordt al enkele dagen getroffen door hevige regenval. In totaal zijn bijna 21.000 mensen geëvacueerd naar tientallen provisorische onderkomens. Het merendeel van de evacués bevindt zich in Pahang, de thuisstaat van sultan Abdullah. Een kleiner aantal is op de vlucht voor het water in de deelstaten Kelantan, Terengganu en Johor.

De koning is al sinds dinsdag in Pahang om steun en troost te bieden. Ook zijn vrouw Raja Permaisuri Agong Azizah en zoon, regent Hassanal, bieden hulp aan de overstromingsslachtoffers. Donderdag is ook kroonprins Ismail van de zuidelijke deelstaat Johor eropuit gegaan om te helpen en voedsel te brengen naar de mensen in de opvangcentra. Johor telt na Pahang de meeste evacués.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.