Nieuwe emir van Koeweit legt eed af in parlement

Vorsten

2020-09-30 11:16:52

Sjeik Nawaf heeft woensdagmorgen in het parlement de eed afgelegd als de zestiende emir van Koeweit. De nieuwe leider, die net als de parlementsleden een mondmasker droeg, werd bij binnenkomst in de assemblee met applaus verwelkomd. In de eed beloofde emir Nawaf (83) de grondwet en de wetten van de staat te zullen respecteren en verdedigen.

In een aansluitende korte toespraak benadrukte hij dat de grondwet garant stond voor een rimpelloze troonswisseling en handhaving van de stabiliteit in Koeweit. Nawaf beloofde zijn uiterste best te zullen doen en het vertrouwen van het volk van Koeweit niet te zullen beschamen. Ook bracht hij hulde aan zijn voorganger, de dinsdag in Minnesota overleden emir sjeik Sabah (91).

Emir Nawaf, die sinds het aantreden van zijn halfbroer in 2006 kroonprins was, wordt door waarnemers gezien als een overgangsfiguur. De komende dagen moeten duidelijk maken wie de al-Sabah familie geschikt vindt om de volgende kroonprins en daarmee toekomstige leider van Koeweit te worden.

Later woensdag wordt het stoffelijk overschot van emir Sabah in Koeweit terugverwacht voor de begrafenis die in besloten familiekring zal plaatsvinden.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek