Obama krijgt bezoek van Saudische kroonprins

Vorsten

2016-06-17 15:05:00

De Amerikaanse president Barack Obama ontvangt vrijdag in het Witte Huis de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. De twee bespreken onder meer de conflicten in Syrië en Jemen.

Obama zal benadrukken dat Saudi-Arabië in de strijd tegen Islamitische Staat (IS) kan rekenen op Amerikaanse steun. Tevens zal de president van de Verenigde Staten zijn zorgen uiten over de manier waarop Saudi-Arabië rebellen in Jemen aanpakt. In die gevechten zouden volgens de VN en mensenrechtenorganisaties veel burgerslachtoffers vallen.

De zoon van koning Salman van Saudi-Arabië had donderdag al ontmoetingen met de Amerikaanse minister van Defensie Ash Carter en de Amerikaanse Economische Raad, met wie hij een mogelijke samenwerking voor grote economische hervormingen in zijn land besprak.

Afhankelijkheid

Mohammed bin Salman is ook de Saudische minister van Defensie. De kroonprins is momenteel in de Verenigde Staten om de banden aan te halen tussen de twee landen. Ook wil hij met zijn bezoek plannen in werking zetten die de afhankelijkheid van Saudi-Arabië van olie-inkomsten afbouwen.

Vorig jaar mei werd Mohammed bin Salman ook al ontvangen door Obama. Toen werd hij vergezeld door kroonprins Mohammed bin Nayef.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig