Oostenrijkse lof voor erfprins Alois van Liechtenstein

Vorsten

30/09/2020 2:17 pm

De Oostenrijkse bondspresident Alexander Van der Bellen heeft woensdag zijn waardering uitgesproken over de nauwe samenwerking met het kleine buurland Liechtenstein. Van der Bellen plaatste op sociale media een foto van een ontmoeting met erfprins Alois, die sinds 2004 namens zijn vader vorst Hans Adam II de dagelijkse gang van zaken in het minivorstendom bestiert.

Aanleiding voor de boodschap van de Oostenrijkse bondspresident is dat beide landen dit jaar een zilveren jubileum te vieren hebben. Oostenrijk is namelijk een kwart eeuw lid van de Europese Unie en Liechtenstein trad op 1 mei 1995 toe tot de zogenoemde Europese Economische Ruimte, waartoe ook IJsland en Noorwegen behoren. Buurland Zwitserland, waarmee Liechtenstein ook nauw is verbonden, wees dat lidmaatschap echter af.

“Oostenrijk 25 jaar in de EU en Liechtenstein 25 jaar in de EER: samenwerking werd plotseling gemakkelijker. Ook in coronatijd zijn we goede buren. Met dank aan erfprins Alois voor de uitstekende samenwerking”, schreef bondspresident Alexander Van der Bellen dan ook. Het Oostenrijkse staatshoofd is twee keer officieel op bezoek geweest in Vaduz, waar hij vorig jaar deelnam aan de viering van 300 jaar Liechtenstein.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen