Operatie voor emir sjeik Sabah (91) van Koeweit

Vorsten

19/07/2020 11:56 am

De hoogbejaarde emir van Koeweit is zondagmorgen met succes geopereerd. Dat meldde het staatspersbureau Kuna, zonder nadere uitleg. Emir sjeik Sabah Al-Ahmed Al-Sabah (91) werd zaterdag in het ziekenhuis opgenomen voor ‘medische controle’. Uit voorzorg is een aantal wettelijke bevoegdheden van de emir overgedragen aan kroonprins sjeik Nawaf (83), zo maakte Kuna namens het paleis bekend.

De Saudische koning Salman heeft zaterdag nog getelefoneerd met de emir om hem te vragen naar zijn gezondheid en hem beterschap te wensen, zo liet het Saudische hof weten aan de Saudi Gazette. Koning Salman kreeg te horen wat de Diwan, het Koeweitse hof, de eigen bevolking ook vertelde: er was geen reden tot zorg. “Hij verkeert in goede gezondheid”, zei sjeik Ali Jarrah, als minister verantwoordelijk voor paleiszaken.

Vorig jaar augustus meldde Kuna dat de gezondheid van emir Sabah achteruit was gegaan, andermaal zonder details te geven. Een maand later reisde hij naar de VS om president Donald Trump te ontmoeten, maar de bijeenkomst werd geannuleerd omdat de emir in het ziekenhuis werd opgenomen voor ‘medisch onderzoek’. Pas enkele weken later keerde hij terug in Koeweit.

Op zich is het bijzonder dat Koeweit bekendmaakte dat de emir naar het ziekenhuis ging. In de Golfstaten wordt altijd uiterst geheimzinnig gedaan over de gezondheid van de leiders waarvan in het verleden ook wanneer ze op hun sterfbed lagen, werd gemeld dat ze in blakende gezondheid verkeerden.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen