Prins Ali valt sjeik Salman aan

Vorsten

11-02-2016 14:17:00

De strijd om het voorzitterschap bij wereldvoetbalbond FIFA verhardt. De Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein heeft donderdag op een persconferentie in Genève hard uitgehaald naar de favoriet voor de opvolging van Sepp Blatter, sjeik Salman Bin Ebrahim al Khalifa. Volgens prins Ali heeft sjeik Salman in 2011 niets gedaan om de voetballers te beschermen die in Bahrein werden opgepakt toen ze meer democratie eisten.

”Hoe dwing je respect af bij de wereld en alle voetballers, als je niet eens je eigen spelers kan beschermen?”, vroeg de Jordaanse prins zich openlijk af. ”Opkomen voor je mensen is een simpel, maar heel belangrijk punt.” Volgens mensenrechtenorganisaties was de koninklijke familie van Bahrein, waartoe sjeik Salman behoort, in 2011 betrokken bij het neerslaan van de demonstraties in het land. Onder de demonstranten zaten veel voetballers en andere sporters.

De invloedrijke Arabier, die wordt gezien als favoriet voor de FIFA-verkiezing op 26 februari, ontkent iedere betrokkenheid.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft