Prins Mateen bedankt in stijl voor gelukwensen

Vorsten

2020-08-10 14:29:06

Prins Abdul Mateen van Brunei wist maandag precies hoe hij moest bedanken voor de talrijke gelukwensen die hij ontving voor zijn 29e verjaardag. De prins plaatste op Instagram een foto waarop hij te zien is met ontbloot bovenlijf en binnen het uur had hij al meer dan 150.000 likes en nog eens 4600 extra felicitaties.

Mateen, zoals hij doorgaans wordt genoemd, is het tiende kind en de vierde zoon van de schatrijke sultan Hassanal Bolkiah. Hij een fenomeen in met name Zuid-Oost Azië. Op Instagram heeft hij inmiddels 2,2 miljoen volgers. Een filmpje dat hij plaatste werd 1,3 miljoen keer bekeken.Ter vergelijking: Brunei heeft maar 428.000 inwoners en het Nederlandse koningshuis komt op het sociale medium bijvoorbeeld maar tot 708.000 volgers. Mateen geldt dan ook als meest sexy prins van de regio. “Heel veel mensen dromen van jou”, schreef iemand toen hij vorig jaar als ‘jungle boy’ eveneens in zijn blote bast poseerde.

Van de kinderen van de sultan is Mateen tegenwoordig het meest zichtbaar. Niet alleen op Instagram maar ook in de echte wereld. Zijn vader neemt hem regelmatig mee bij buitenlandse bezoeken. Zo was de prins in oktober in Japan meegekomen voor de inhuldiging van de Japanse keizer. Daarnaast laat Mateen zich niet onbetuigd op het sportveld, waar hij zich behendig toont bij polo. Verder is hij een fitnessfreak en geeft hij ook graag een inkijkje in zijn militaire training.

De prins is geboren uit het inmiddels alweer ontbonden tweede huwelijk (1982-2003) van zijn vader met Hajah Mariam. Mateen heeft een broer en twee zussen en daarnaast drie halfbroers en vijf halfzussen.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig