Prins Nikolaos helpt bevolking geïsoleerde Griekse eilanden

Vorsten

27-06-2020 14:04:41

De Griekse prins Nikolaos, de tweede zoon van koning Constantijn, heeft de afgelopen week meegeholpen aan een actie om de bevolking van zestien afgelegen eilanden te testen op het coronavirus. Hij deed dat in gezelschap van een team van doktoren en verpleegkundigen die met een vloot van kleine boten langs de geïsoleerde eilanden in de Ionische en Egeïsche zee voeren om besmettingen met het coronavirus op te sporen. Alle uitgevoerde tests bleken negatief.

De actie waaraan Nikolaos deelnam was op touw gezet door vrijwilligersorganisatie Axion Hellas, in samenwerking met de nationale gezondheidsorganisatie van Griekenland. Axion zet zich vaker in voor de bewoners van afgelegen eilanden. Die worden nog wel eens over het hoofd gezien. Axion heeft de afgelopen maanden ook geld ingezameld om computertablets te doneren aan negentien afgelegen eilanden zodat de schoolkinderen daar op afstand onderwijs konden volgen.

Prins Nikolaos is de enige van de vijf kinderen van koning Constantijn en koningin Annemarie die zich in Griekenland heeft gevestigd. Hij woont samen met zijn vrouw Tatiana in Athene, terwijl zijn ouders bij Porto Heli zijn neergestreken om afstand te bewaren tot het Griekse machtscentrum.


Meer Andere Huizen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.