Roemeense baby krijgt koninklijke namen

Vorsten

08/11/2020 10:51 am

Nicolae en Alina-Maria van Roemenië hebben voor hun zaterdagochtend in Boekarest geboren dochter Maria-Alexandra namen gekozen met zowel een historische achtergrond als een persoonlijke voorkeur. Dat vertelde Nicolae zondagmorgen desgevraagd aan het ANP.

“We houden van de naam Maria. Mijn vrouw heet Alina-Maria en er is koningin Marie”, gaf Nicolae als toelichting op de naamkeuze. “Alexandra vinden we een leuke naam. Mijn dooppeettante is Sofia Alexandra, onze huwelijkspeettante is Alexandra, en prinses Ileana, de dochter van koningin Marie, nam als non de naam Alexandra aan. Bovendien passen beide namen goed bij elkaar.”

Koningin Marie (1875-1938), echtgenote van koning Ferdinand, was een kleindochter van de Britse koningin Victoria, en de grootmoeder van de laatste Roemeense koning Mihai (1921-2017), op zijn beurt de overgrootvader van de zaterdag geboren Maria-Alexandra.

Marie speelde een belangrijke rol in de Roemeense geschiedenis. Zo was ze na de Eerste Wereldoorlog actief bij de Parijse Vredesconferentie om er voor te zorgen dat Roemenië het reeds in bezit genomen Transsylvanië kon behouden. Nicolae’s peettante is prinses Sofia, een zus van zijn moeder prinses Elena.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen