Roemeense ex-prins Nicolae niet bang voor slapeloze nachten

Vorsten

22/09/2020 8:41 pm

De Roemeense ex-prins Nicolae, kleinzoon van de laatste regerende koning Mihai, heeft dinsdag in een openhartig interview met de krant Adevarul gesproken over zijn aanstaand vaderschap en de zwangerschap van zijn echtgenote Alina-Maria.

“Ik begrijp dat slapeloze nachten horen bij het hebben van een baby, maar dat is van geen belang. Of we het nu leuk vinden of niet, dat hoort erbij. Het gaat erom dat we goed voor de baby zorgen, en het maakt niet uit of we zelf slapen of niet”, aldus Nicolae (35).

Hij maakte aan het begin van het vraaggesprek heel eerlijk duidelijk dat het niet de eerste keer is dat hij vader wordt. In 2016 is al een dochtertje geboren, Iris Anna, uit een kortstondige ontmoeting met Nicoleta Cîrjan. “Iedereen weet dat ik al een aantal jaren vader ben, maar nu is de context natuurlijk anders”, aldus Nicolae, die mede vanwege het buitenechtelijke kind zijn prinsentitel en plek in het koningshuis werden ontnomen door zijn grootvader.

In het interview vertelde Nicolae dat de zwangerschap uitstekend verloopt en dat zijn vrouw en hij uitkijken naar de geboorte begin november. Of het een meisje of jongen is wilde hij niet vertellen, en ook over mogelijke namen bewaarde hij het stilzwijgen. “We hebben verschillende namen in gedachten, maar hebben nog geen keuze gemaakt. We wachten tot dit wonder zich heeft voltrokken”, verwees Nicolae naar de geboorte.

Hij sprak de wens uit dat de baby de verdeelde koninklijke familie weer bij elkaar kan brengen. Het hoofd van het koningshuis, zijn tante Margareta, houdt al een aantal jaren geen contact meer met Nicolae en zijn vrouw en ook met zijn eigen moeder prinses Elena is het contact minimaal.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen