Roemeense prinses Elena verheugd over geboorte kleindochter

Vorsten

08/11/2020 2:23 pm

De Roemeense kroonbewaarder, zoals de titel luidt die Margareta als hoofd van het niet regerende koningshuis gebruikt, heeft zondag via sociale media slechts indirect gereageerd op de geboorte van haar nichtje Maria-Alexandra. In de korte mededeling, toegeschreven aan haar zus prinses Elena, wordt grote afstand bewaard tot ex-prins Nicolae, en wordt ook zijn naam ‘van Roemenië’ weggelaten.

“Prinses Elena heeft met vreugde vernomen van de geboorte van haar tweede kleindochter Maria-Alexandra, dochter van haar zoon Nicholas Medforth-Mills, en zijn vrouw Alina. Ze wenst hen geluk, wijsheid en gezondheid”, aldus de verklaring die vergezeld ging van een foto uit 1989, van Nicolae en zijn toen net geboren zusje Elisabeta-Karina.

Nicolae is in 2015 zijn prinsentitel ontnomen. Een officiële verklaring is er nooit voor gegeven, maar aanleiding zou zijn dat Nicolae een buitenechtelijk kind had verwekt en daarmee in de ogen van zijn grootvader koning Mihai niet aan de hoge morele normen van het koningshuis voldeed. Margareta en haar man prins Radu en ook Nicolae’s moeder Elena hebben daarna de banden met Nicolae praktisch verbroken.

De ex-prins erkende uiteindelijk zijn dochter, maar had verder geen relatie met de moeder en huwde in 2018 met zijn huidige vrouw Alina-Maria. Zaterdag werd hun eerste kind Maria-Alexandra geboren. Nicolae heeft nooit de hoop opgegeven dat het nog tot verzoening zal komen in de koninklijke familie, terwijl Roemeense media en veel aanhangers van het koningshuis hem als prins blijven zien. Nicolae afficheert zich ook nadrukkelijk als kleinzoon van Mihai, en is als zodanig sociaal-maatschappelijk actief. Tot ergernis van zijn tante Margareta.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen