Rustig begin Japans staatsbezoek

Vorsten

2016-01-26 21:39:00

MANILLA – Het Japanse keizerspaar heeft het op de eerste dag van zijn historische staatsbezoek aan de Filipijnen rustig aan gedaan. Dinsdag was uitgetrokken voor de vlucht van Tokio naar Manilla. Na de begroeting door president Benigno Aquino III op het vliegveld, gingen keizer Akihito en keizerin Michiko naar hun hotel, waar ze later een gesprek hadden met Japanners die als vrijwilligers werken op de Filipijnen.

Het officiële programma begint pas woensdag. Dan is er een officieel welkom bij het Malacañang paleis en aansluitend een ontmoeting met de gastheer. ‘s Avonds staat daar ook een staatsbanket op het programma. Tussendoor legt het keizerspaar een krans bij een monument voor de Filipijnse slachtoffers van de Japanse bezetting in de Tweede Wereldoorlog.

“Veel Filipino’s, Amerikanen en Japanners hebben in de Filipijnen tijdens de oorlog hun leven verloren. Vooral bij de strijd om Manilla was een enorm groot aantal onschuldige Filipijnse burgers het slachtoffer. Bij het maken van dit bezoek, moeten we daar ten alle tijden rekening mee houden”, aldus de keizer in een verklaring bij vertrek.

Bij de strijd om Manilla in 1945 tussen Japan en de geallieerde Amerikaanse en Filipijnse troepen vielen er in de hoofdstad meer dan 100.000 doden, aldus Filipijnse historici.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig