Saoedische prinses benoemd tot VN-ambassadeur

Vorsten

2015-08-13 09:11:00

JEDDAH – De Saoedische prinses Reem Bint Mansour Al-Saud is benoemd tot goodwill-ambassadeur van de Verenigde Naties. Volgens de Saudi Gazette is zij de eerste Saoedische prinses die deze eer ten deel valt.

Prinses Reem kreeg de eretitel voor haar humanitaire werk, schrijft de Saoedische krant. Namens de prinses sprak Afaf Abdullah Yamani, de Saoedische vertegenwoordiger van de Friends of the World Federation of United Nations Associations (WFUNA), bij een plechtigheid in Caïro een dankwoord uit voor de benoeming.

De prinses liet via Yamani weten dat de VN-titel haar in staat stelt om nog meer bij te dragen aan het oplossen van sociale en humanitaire problemen. Ook bedankte Reem secretaris-generaal Ban Ki-moon voor de titel en de Saoedische koning Salman voor zijn inspanningen om de mensenrechten en de positie van vrouwen in zijn land te verbeteren.

Volgens Yamani is de prinses een rolmodel voor alle Saoedische vrouwen. “Ze is altijd al een ambassadeur van de Arabische cultuur geweest. De prinses heeft een passie voor zowel de westerse als de Arabische cultuur en gelooft dat samenwerking tussen deze twee werelden de ontwikkeling van onze samenleving ten goede komt.”


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig