Servische kroonprins raadt aan maskers te dragen

Vorsten

09-08-2020 14:56:27

De Servische kroonprins Aleksandar heeft in een interview met het Servische blad Story een dringend beroep gedaan op de bevolking om de coronamaatregelen serieus te nemen. “Onze doktoren, verpleegsters en ziekenhuismedewerkers zetten hun leven op het spel om levens te redden. Ik doe een beroep op iedereen, maak het niet erger. Draag weer maskers en houdt sociale afstand – dit is heel logisch”, aldus Aleksandar.

“Dit virus is erg complex en brengt elke dag nieuwe dingen met zich mee. We hopen zo snel mogelijk dat een effectieve vaccinatie zal blijken te werken en dat het ons allemaal zal redden. Het is een heel moeilijke situatie. Er is geen magische oplossing en woede zal onze huidige situatie zeker niet oplossen”, voegde hij eraan toe. In Servië gingen strengere coronamaatregelen na een nieuwe stijging in het aantal besmettingen gepaard met heftige protesten tegen de regering.

Aleksandar en zijn vrouw Katherine verblijven al enkele maanden in het koninklijk paleis in een buitenwijk van Belgrado. “We zijn onder “paleisarrest” geweest en hebben goed voor ons personeel en onszelf gezorgd. Mijn vrouw en ik missen onze familie en vrienden heel erg. We hebben via internet contact met de familie en vrienden.”

De lockdown en de zelfisolatie betekenden ook dat Aleksandar op 17 juli zijn 75e verjaardag niet uitbundig kon vieren. “Ik vierde het samen met mijn vrouw. Ik had shish kebabs en een heerlijke chocoladetaart met maar een paar kaarsjes en champagne. Het was fijn om zoveel geweldige verjaardagswensen te ontvangen. Ik ben mijn vrouw dankbaar dat het toch nog een mooie verjaardag werd. Het trieste was echter niet omringd te zijn door familie en vrienden.”


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft