Sobere verjaardag koning van Maleisië

Vorsten

2018-09-12 10:40:00

De Maleisische strijdkrachten hebben woensdag in Putrajaya met een van de Britten afgekeken ‘Trooping the Colour’ eer betoond aan koning Muhammad V ter gelegenheid van de officiële viering van zijn verjaardag. De eigenlijke verjaardag van de Yang di Pertuan-Agong en sultan van de deelstaat Kelantan is op 6 oktober. Dan wordt Muhammad 49 jaar.

De koning was zelf bij de plechtigheden aanwezig en werd op Dataran Pahlawan verwelkomd met het volkslied en 21 saluutschoten, zo meldde woensdag het Maleisische persbureau Bernama. Muhammad inspecteerde de aangetreden troepen en kreeg aan het einde van de ceremonie een driewerf ‘daulat Tuanku’ – leve de Koning!

In lijn met de bezuinigingsmaatregelen van de eerder dit jaar aangetreden nieuwe regering van premier Mahathir had de Yang di Pertuan-Agong gevraagd om andere gebruikelijke festiviteiten, zoals een ‘royal tea’ en de uitreiking van decoraties dit jaar over te slaan. De daarvoor gereserveerde bedragen zijn teruggestort in de schatkist, aldus een mededeling van het paleis eind vorige maand.


Meer Andere Huizen

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana