Sultan Johor bang voor nieuwe lockdown in Maleisië

Vorsten

07/10/2020 2:09 pm

Sultan Ibrahim van de Maleisische deelstaat Johor heeft een klemmend beroep gedaan op de bevolking om de toename van het aantal coronabesmettingen niet lichtvaardig op te vatten. Net als in andere landen stijgt het aantal besmettingen ook in Maleisië weer hard. Dat vormt een bedreiging voor het welzijn en de welvaart aldus de sultan.

“Als mensen zich niet houden aan de richtlijnen van de overheid kan de verspreiding van de epidemie niet worden gestopt. We moeten samenwerken om de infectieketen te doorbreken en we mogen niet zelfgenoegzaam zijn en de epidemie niet licht opvatten”, zei Ibrahim, de schoonvader van Nederlander Dennis Verbaas die in 2017 met zijn dochter prinses Aminah trouwde.

De sultan herinnerde de inwoners van het aan Singapore grenzende Johor eraan dat wanneer de toename doorgaat er weer een algehele lockdown dreigt, zoals eerder dit jaar. “Ik ben er zeker van dat niemand wil dat deze situatie zich voordoet, dus vat deze kwestie niet licht op, maar houd u aan de regels.”

Volgens Channel News Asia had Maleisië tot woensdag bijna 14.000 besmettingen en waren er 141 doden te betreuren. In buurland Singapore staat de teller inmiddels op 57.840 besmettingen en slechts 27 dodelijke slachtoffers. Indonesië, dat eveneens aan Maleisië grenst, telde 315.000 besmettingen met het coronavirus en 11.472 doden.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen