Sultan van Johor blij met miljoen volgers

Vorsten

15/12/2020 12:53 pm

Sultan Ibrahim van de Maleisische deelstaat Johor is dolbij, maakte zijn persdienst dinsdag bekend. De schoonvader van Nederlander Dennis Verbaas en toekomstig koning van Maleisië heeft namelijk één miljoen volgers op Facebook. De sultan dankte daarvoor met het plaatsen van een foto van zichzelf waarop hij met zijn vingers het symbool van een hart maakt.

Ibrahim (62) gebruikt sociale media om contact te houden met de bevolking van de 3,5 miljoen inwoners tellende en aan Singapore grenzende deelstaat. Hij legt op Facebook besluiten uit, geeft ‘vaderlijk’ advies, maant politici tot actie en vraagt de bevolking om maatregelen na te leven, en in deze coronatijd extra waakzaam te zijn en zich aan de regels te houden.

Daarnaast geeft de sultan graag een inzichtje in zijn dagelijkse (luxe) leventje. Hij toert rond in bijzondere auto’s, gaat uit varen op zijn snelle boot of rijdt op één van zijn tientallen motoren. Maar hij toont zichzelf ook in de keuken of bij een wandeling in de tuin van een van zijn paleizen. Naar eigen zeggen wandelingen om fit te blijven. Bij die gelegenheid komt schoonzoon Dennis, die is getrouwd met prinses Aminah, de enige dochter van de sultan, ook in beeld. Hij wandelt mee.

Sultan Ibrahim is in 2024 volgens het in Maleisië geldende unieke rouleringssysteem voor het koningschap, aan de beurt om vijf jaar lang het koningschap te vervullen. In politieke kringen in Kuala Lumpur wordt daar nu al met enige zorg naar gekeken omdat de sultan van Johor vaak uitgesproken ideeën en meningen heeft en niet aarzelt die ook te ventileren.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen