Sultan van Oman stuurt ook echtgenote naar Koeweit

Vorsten

04/10/2020 8:31 pm

De echtgenote van de sultan van Oman, sayyida Ahad, is zondag op condoleancebezoek geweest in Koeweit. Dit naar aanleiding van het overlijden afgelopen week van emir sjeik Sabah, die dinsdag op 91-jarige leeftijd stierf in een Amerikaans ziekenhuis. Sultan Haitham was zelf donderdag al naar Koeweit gevlogen.

‘De achtenswaardige dame’, zoals het staatspersbureau van Oman de vrouw van sultan Haitham omschreef, ‘heeft een kort bezoek gebracht aan de zusterstaat Koeweit om condoleances en deelneming te betuigen aan de vrouwen van de koninklijke familie en de bevolking van Koeweit.’ Volgens de bekendmaking werd sayyida Ahad vergezeld door ‘vrouwen uit de koninklijke familie, en andere Omaanse vrouwen met een hoge officiële status.’

Het was voor het eerst sinds het begin van het rouwbeklag in Koeweit dat melding werd gemaakt van vrouwelijke bezoekers. Tot nu toe waren het alleen emirs, kroonprinsen, presidenten en andere hooggeplaatste mannen die met omvangrijke, geheel mannelijke delegaties, naar Koeweit kwamen om hun deelname te betuigen aan de nieuwe emir sjeik Nawaf.

Die ontving zondag in de daartoe speciaal ingerichte koninklijke lounge van het koninklijke vleugel van het internationale vliegveld onder meer emir Mohammed van Dubai en emir-vader Hamad van Qatar. Het Omaanse vrouwengezelschap liet zich daar niet zien. Die had elders een ontmoeting.

Gratis voor jou


Meer Andere Huizen