Vajiralongkorn bij ceremonie machthebbers

Vorsten

07-08-2014 11:30:00

BANGKOK – De Thaise kroonprins Vajiralongkorn was donderdag aanwezig bij een ceremonie van de militaire machthebbers in Thailand. De kroonprins las een koninklijk besluit voor tijdens de eerste vergadering van de National Legislative Assembly.

De vergadering is het beginpunt van de tweede fase in het stappenplan van de militairen om van Thailand een democratie te maken. De bijeenkomst vond plaats in de troonzaal genaamd Ananta Samakhom in het Dusitpaleis. Aanwezig waren onder anderen legergeneraal Prayuth Chan-ocha en 197 andere leden.

De Thaise koning ontving onlangs nog generaal Prayuth Chan-ocha in zijn paleis in de kustplaats Hua Hin. Prayuth Chan-ocha regeert het land sinds kort als hoofd van de militaire raad. Het Thaise leger greep in mei de macht na bijna 7 maanden van politieke onrust. Ze willen dat de stabiliteit terugkeert in Thailand. De coupplegers hebben een terugkeer naar een democratie beloofd, maar pas nadat het politieke systeem ingrijpend is hervormd.

De Thaise kroonprins kwam namens zijn vader koning Bhumibol naar de vergadering. Woensdag werd bekend dat de 86-jarige koning terug is in het ziekenhuis dat hij vorig jaar na een jarenlang verblijf verliet. Hij ondergaat in het ziekenhuis een medische controle, zo heeft het paleis laten weten.

Meer Andere Huizen