Volk neemt afscheid van koningin Ana

Vorsten

11-08-2016 08:40:00

Het lichaam van de vorige week overleden koningin Ana van Roemenië is woensdagavond overgebracht naar het voormalige koninklijk paleis in Boekarest. Daar krijgt het publiek donderdag en vrijdag de kans om afscheid van haar te nemen. Donderdagochtend waren al enkele honderden mensen langsgekomen, melden Roemeense media.

De kist met het stoffelijk overschot van de koningin staat opgesteld in de Troonzaal. Het hof heeft voor de belangstellenden wel enkele regels opgesteld. Zo mogen bloemen alleen buiten worden achtergelaten en wordt het publiek verder gevraagd geen foto’s en kaartjes mee te nemen. Verder moet het publiek gepaste donkere kleding dragen en is foto’s maken verboden.

Ana lag woensdag nog opgebaard in kasteel Peleş in het Roemeense Sinaia. Daar kregen autoriteiten de kans om hun laatste eer te bewijzen aan de koningin. Zo kwamen onder meer de Roemeense president Klasu Iohannis en premier Dacian Ciolos langs en legde ook de president Nicolae Timofti van Moldavië een rouwkrans bij haar kist.

Zaterdag vindt de uitvaart van koningin Ana plaats.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft