Warm welkom voor koning van Maleisië in Abu Dhabi

Vorsten

18-12-2020 15:16:19

De koning van Maleisië, sultan Abdullah, is vrijdagmiddag voor een vijfdaags bezoek aangekomen in Abu Dhabi. Op het vliegveld werd hij verwelkomd door kroonprins sjeik Mohammed bin Zayed, de president van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) sinds de beroerte zes jaar geleden van zijn halfbroer emir Khalifa bin Zayed.

Dat de kroonprins persoonlijk naar het vliegveld kwam en niet, zoals meer gebruikelijk een minister stuurde, heeft te maken met de vriendschapsbanden tussen Mohammed en Abdullah. Ze kennen elkaar al sinds 1978 toen beiden een opleiding volgden aan de Britse Koninklijke Militaire Academie Sandhurst. Sjeik Mohammed kwam vorig jaar naast de sultan van Brunei ook als enige hoge buitenlandse gast naar de installatieplechtigheid van Abdullah als koning van Maleisië.

De koning bezoekt Abu Dhabi op uitnodiging van Mohammed, zo liet het Maleisische hof in een persbericht weten. Op de agenda staan verschillende besprekingen, onder meer over versterking van de relatie tussen Maleisië en de VAE en de verstrekking van 500.000 Covid-19-vaccins door de VAE. De koning heeft ook een ontmoeting met in de emiraten wonende Maleisiërs en bezoekt de Abu Dhabi National Oil Company.

Het paleis benadrukte dat bij het bezoek de voor Maleisië geldende strikte coronaregels worden nageleefd. Koning en kroonprins droegen bij de ontmoeting op het vliegveld en het paleis ook mondkapjes.


Meer Andere Huizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord