Belgisch koningspaar bezoekt getroffen overstromingsgebied

Vorsten

2021-07-15 20:21:24

Koning Filip heeft donderdagmiddag de door overstromingen getroffen gemeente Chaudfontaine bezocht. Samen met zijn echtgenote koningin Mathilde ging de Belgische koning in gesprek met geëvacueerde inwoners.

De koning en koningin toonden hun medeleven voor de slachtoffers van de overstromingen. “We zijn aangeslagen door de omvang van de ramp. Onze gedachtes zijn bij de slachtoffers, de families van de slachtoffers en alle mensen die geëvacueerd zijn”, aldus de Belgische koning. Ook wilde de vorst de veiligheidsdiensten bedanken voor hun inzet de afgelopen dagen.

In België is het dodental donderdagavond opgelopen naar acht. Onder andere in de stad Luik, net boven Chaudfontaine, worden inwoners geëvacueerd. Een tiental huizen is ingestort. Er worden vier mensen vermist: een 15-jarig meisje dat verdween in een rivier en drie mensen die te water raakten nadat de reddingsboot waarin ze zaten was omgeslagen.

Filip en Mathilde zijn niet het enige koningspaar die een bezoek bracht aan het overstromingsgebied. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezochten donderdagavond Valkenburg, waar de afgelopen dagen bijna 200 millimeter regen viel. In de getroffen stad zijn straten ondergelopen en werd een brug weggeslagen door het water.


Meer België

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana