Belgisch koningspaar bezoekt overstroomd gebied

Vorsten

2021-09-15 11:10:13

De Belgische koning Filip en koningin Mathilde hebben een bezoek gebracht aan het Belgische gebied dat in juli zwaar werd getroffen door overstromingen. Op Instagram deelt het koninklijk huis een foto van het paar.

In het stadhuis van Verviers krijgen Filip en Mathilde uitleg over de huidige situatie. Daarnaast wordt gesproken over de toekomstige acties en de manier waarop de bevolking wordt geholpen.

In juli zorgde buitengewoon hevige regen voor overstromingen en verwoestende waterstromen. Daarbij vielen tientallen doden en raakten tientallen mensen vermist. Ook richtte het grote schade aan aan gebouwen.

Filip en zijn vrouw Mathilde bezochten eerder al de zwaar getroffen gemeente Pepinster. Daar spraken de koning en koningin uitvoerig met slachtoffers. Ook bracht het koningspaar een bezoek aan de gemeente Chaudfontaine. Bij die gelegenheid zei Filip “aangeslagen” te zijn door de omvang van de ramp. Later bedankte de koning in een toespraak de hulpdiensten en de bevolking en hield hij een minuut stilte voor de slachtoffers.


Meer België

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig