Belgische hof trakteert op nieuwe portretfoto’s

redactievorsten

2018-11-15 11:15:44

15 november is het Koningsdag in België, voor het Belgische hof het moment om te trakteren op nieuwe foto’s van koning Filip en koningin Mathilde. Op Instagram deelde het hof twee foto’s van het koningspaar samen en twee individuele portretten. Voor wie vindt dat de foto van koning Filip bekend voorkomt: dat klopt! Zijn portret kregen we deze zomer al te zien, toen er nieuwe officiële foto’s van het koninklijk gezin werden gedeeld toen de koning vijf jaar op de troon zat.

> Als eerste nieuwe foto’s zien? Volg Vorsten op Instagram

Voor de foto’s haalde koningin Mathilde haar roze galajurk van Armani uit de kast, merkte modeblogster Jelka Van Duyse van modekoninginmathilde.be op. Mathilde droeg dezelfde jurk tijdens het huwelijksfeest van de Monegaskische prins Albert, die in de zomer van 2011 trouwde met Charlene Wittstock. De robe ging in 2015 mee naar Denemarken voor het feest ter gelegenheid van de 75e verjaardag van koningin Margrethe.

Mathilde draagt weer het diadeem der Negen Provinciën dat ze ook droeg op de vorige officiële portretten, die in 2013 werden vrijgegeven. Dit keer draagt de koningin niet alleen de bandeau, maar ook de ruitmotieven. Ook tijdens het staatsbezoek aan Nederland in 2016 droeg Mathilde het diadeem in vol ornaat.

 

> Als eerste nieuwe foto’s zien? Volg Vorsten op Instagram


Meer België

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.