Dreigbrief over Belgisch kroonprinsesje

Vorsten

03-12-2013 07:20:00

ANTWERPEN – Een anonieme brief waarin gedreigd wordt met de ontvoering van prinses Elisabeth is maandag aangekomen op de redactie van de Belgische krant La Dernière Heure. In de brief aan koning Filip ventileert de auteur in het Frans en het Duits zijn haat ten aanzien van buitenlanders, die volgens hem of haar verantwoordelijk zijn voor de economische moeilijkheden.

Dat meldt persbureau Belga. Volgens La Dernière Heure en La Libre Belgique schat de onbekende auteur de kosten van de migratiepolitiek op 30 miljard euro. Vooral de islam moet het daarbij ontgelden. Meer verontrustend voor de politie was volgens de kranten het dreigement om prinses Elisabeth te ontvoeren.

De politie kwam naar de redactie, maar zette ook manschappen in bij de school van de prinses. Ook terreurdienst ADIV is volgens de kranten betrokken bij het onderzoek. De komende dagen zou de prinses beter bewaakt worden dan normaal. Filip en Mathilde zijn onmiddellijk op de hoogte gebracht van de brief, maar zouden hun geplande bezoek aan het Groothertogdom Luxemburg niet hebben aangepast of ingekort.

Meer België