Eerste reis sinds uitbreken pandemie brengt Astrid naar VS

Vorsten

2021-07-09 13:08:05

Prinses Astrid is nog steeds van plan om komend najaar naar de Verenigde Staten te reizen. De zus van de Belgische koning Filip legt normaliter meerdere handelsmissies per jaar af, maar zit als gevolg van de coronapandemie al ruim anderhalf jaar thuis. Van 2 tot 9 oktober leidt ze een economische missie naar Atlanta, Boston en New York, maakte het Koninklijk Paleis vrijdag bekend.

De missie stond geruime tijd met potlood in de agenda. Eigenlijk zou Astrid dit jaar ook met een flink aantal Belgische politici en bedrijven afreizen naar Senegal en het Verenigd Koninkrijk, maar die reizen zijn uitgesteld. Tijdens de handelsmissie naar de Verenigde Staten krijgen onder meer de audiovisuele sector en medische sector bijzondere aandacht. Astrid wordt vergezeld door meerdere federale en regionale ministers.

De laatste buitenlandse reis van Astrid was in november 2019 naar China. Sinds de troonswisseling in 2013 neemt de prinses de handelsreizen voor haar rekening uit naam van haar broer koning Filip. Daarvoor vervulde hij die taak twintig jaar lang zelf.


Meer België

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana