Filip en Mathilde in Davos kostte 16.000 euro

Vorsten

2017-03-24 08:31:00

Het verblijf van koning Filip en koningin Mathilde in Davos tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos heeft 16.331 euro gekost. Het totale prijskaartje voor de deelname van de officiële Belgische delegatie bedroeg 76.690 euro.

Dat antwoordt premier Charles Michel van België, die zelf ook deel uitmaakte van de Belgische delegatie, op Kamervragen. Het Belgische koningspaar verbleef in januari met twee adviseurs drie nachten in Davos.

Het grootste bedrag, bijna 44.000 euro, was België kwijt aan het organiseren van een powerreceptie om het land te promoten. De receptie werd bijgewoond door 120 mensen, onder wie heel wat CEO’s van bedrijven en directeuren van instellingen.

Jaarlijks

Het Belgische koningspaar reist jaarlijks af naar Davos om deel te nemen aan het World Economic Forum. Koning Filip had tijdens het Forum tientallen ontmoetingen met politieke en economische verantwoordelijken, onder wie de Chinese president. Hij nam ook deel aan vijftien bijeenkomsten.

In zijn antwoord benadrukt Michel het unieke van het Forum, meldt persbureau Belga. “Het brengt 3200 vertegenwoordigers van de privésector, internationale organisaties, federaties, niet-gouvernementele organisaties, academici, journalisten en politieke vertegenwoordigers samen”, aldus Michel. Meer dan zestig landen waren er vertegenwoordigd. “Zowel om investeerders in België te houden, hen aan te zetten om hun investeringen uit te breiden en te ontwikkelen, als om nieuwe investeerders aan te trekken is het essentieel om rechtstreekse contacten te hebben op het hoogste niveau met de beleidsmakers”, stelt de Belgisch premier.


Meer België

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?