Filip kletst met rectoren over start van academische jaar

Vorsten

08-10-2020 17:19:39

Koning Filip heeft donderdagmiddag op het Koninklijk Paleis in Brussel rectoren van de grote Belgische universiteiten ontvangen. Met de negen aanwezigen sprak de Belgische vorst over de start van het academische jaar.

Een belangrijk onderwerp was ook nu het coronavirus, waardoor het schooljaar er anders uitziet dan normaal. Ook werd Filip bijgepraat over de evolutie van het hoger onderwijs, research en development en de wisselwerking tussen universiteiten en de bedrijfswereld.

View this post on Instagram

Plechtige intrede van de nieuwe promoties, waaronder die van Prinses Elisabeth tijdens de academische opening van de Koninklijke Militaire School. Ceremoniële overhandiging van de Degen des Konings aan Onderluitenant Thibault Expeels, laureaat voor 2020. De Degen des Konings is een prestigieuze onderscheiding die wordt toegekend aan de meest verdienstelijke officier-leerling van de KMS in de academische opleiding. De ceremonie eindigt met een défile van alle studenten.⁣ —————⁣ ? Entrée solennelle des nouvelles promotions, dont celle de la Princesse Elisabeth, pendant la cérémonie d’ouverture de l’année académique de l’Ecole Royale Militaire. Remise de l’Epée du Roi au lauréat 2020, le Sous-lieutenant Thibault Expeels. L’Epée du Roi est la récompense la plus prestigieuse décernée au candidat-officier de l'ERM qui a été le plus méritant pendant les trois premières années d’études. La cérémonie se clôture par un défilé de tous les élèves de l’ERM.⁣ ⁣ @royal_military_academy @defensie.ladefense #defensie #defence #PrincesseElisabeth #PrinsesElisabeth #PrincessElisabethofBelgium #ElisabethvanBelgië #HertoginvanBrabant #DuchessdeBrabant #DuchessofBrabant #Princesse #Prinses #Princess #Elisabeth #België #Belgique #Belgium #BelgianRoyalPalace #MonarchieBe⁣ ⁣ ? Belga

A post shared by Belgian Royal Palace (@belgianroyalpalace) on

Ook donderdagavond staat in het teken van het academiejaar. De koning is dan samen met zijn echtgenote koningin Mathilde, zijn ouders koning Albert en koningin Paola en kinderen prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eléonore aanwezig bij de openingsceremonie van het academiejaar 2020-2021 van de Koninklijke Militaire School (KMS).


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.