Koning Albert voor het eerst weer in het openbaar

Vorsten

28-06-2020 14:54:38

De gepensioneerde Belgische koning Albert II is zondag voor het eerst weer in het openbaar verschenen. De 86-jarige Albert was samen met zijn echtgenote Paola, zoon koning Filip, schoondochter koningin Mathilde en zijn kleinkinderen in de Ardennen. Dat is te zien op foto’s die het Belgische hof deelt op Facebook.

De Belgische royals maakten een wandeling door de natuur. Ze wandelden vanaf het kijkpunt op de Tombeau du Géant (het graf van de reus) tot aan de oevers van de Semois.

De in 2013 afgetreden koning werd in februari voor het laatst in het openbaar gezien. Sinds de coronacrisis hielden hij en Paola zich, net als andere leden van de koninklijke familie, gedeisd.

Filip, Mathilde en hun vier kinderen Elisabeth, Gabriël, Emmanuel en Eléonore gingen de afgelopen periode wel geregeld op pad. Ook zaterdag maakten ze een uitstapje. Toen waren ze in de provincie Limburg. Het gezin maakte er een fietstocht van twintig kilometer op het fietsroutenetwerk van Bokrijk.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.