‘Filip voelt zich geschofferd vanwege brief Paola’

Vorsten

03-04-2014 08:05:00

BRUSSEL – De Belgische koning Filip was van tevoren niet op de hoogte van de open brief die zijn moeder koningin Paola woensdag met de wereld deelde. Het Nieuwsblad schrijft dat de koning allerminst blij is met de actie van zijn moeder.

Volgens de krant voelt de koning zich geschoffeerd. De brief zou namelijk een gebrek aan waardering voor prins Laurent suggereren. Koning Filip zou de reputatie van zijn broer, die eerder het zwarte schaap van de familie was, juist willen verbeteren sinds hij vorig jaar koning werd. Zo zou er achter de schermen worden gezocht naar een baan met meer erkenning voor Laurents kwaliteiten.

In de brief uitte Paola haar zorgen over haar zoon prins Laurent. Ook liet ze weten bezorgd te zijn over de toekomst van haar zoon. Koning Albert en koningin Paola gingen dinsdagavond voor het eerst op ziekenbezoek bij Laurent, die sinds 21 maart in het ziekenhuis ligt. Het stel was nog niet eerder op bezoek geweest, omdat ze in het buitenland waren. Daar kreeg het paar behoorlijk wat kritiek op.


Meer België

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel