‘Koning Filip moet hervorming België aansturen’

Vorsten

2020-05-17 07:53:21

Koning Filip moet een commissie oprichten om België na de coronacrisis te hervormen op politiek, sociaal en economisch gebied. Daarvoor pleit Wim De Wulf, manager bij ExxonMobil, in een open brief aan de koning die de Vlaamse publieke omroep VRT heeft gepubliceerd.

Volgens De Wulf verergert de coronacrisis de problemen waar België mee kampt, zoals “complexe en dure staatsstructuren, moeizame beslissingsprocedures, gepolariseerde en tijdrovende twisten en regionale vervreemding”. Er zijn daarom integere mensen nodig met “een koel hoofd en een warm hart” die “boven de regionale, ideologische, maatschappelijke en partijpolitieke belangengroepen staan” en op een pragmatische manier aan oplossingen gaan werken. Want als de virusuitbraak één ding heeft aangetoond, dan is het dat “samenhorigheid, begrip voor elkaar, solidariteit en voor elkaar zorgen belangrijke fundamenten zijn van eender welke maatschappij”, aldus de manager.

Om het hervormingsproces te leiden is de koning de aangewezen persoon, meent De Wulf. “Uw leiderschap de laatste jaren heeft immers aangetoond dat u goed weet te navigeren in ons complexe land. Ik geloof dat u, sire, ons land in een betere richting kunt leiden.”


Meer België

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt