Koning Filip ontvangt afzwaaiende journaalpresentatrice

Vorsten

30-11-2020 21:40:49

Koning Filip van België heeft presentatrice Martine Tanghe vanwege haar pensioen ontvangen op het Koninklijk Paleis. Dat is te zien in een filmpje dat maandagavond op sociale media is gedeeld na haar laatste keer bij Het Journaal van VRT. De ontmoeting vond vorige week donderdag plaats.

“De mensen gaan u niet vergeten. U zal ons altijd bijblijven als een belangrijk figuur van ons land”, zei Filip tegen de 65-jarige Tanghe, die na 42 jaar afscheid neemt. “U kunt gaan genieten van mooie herinneringen.”

De koning haalde ook een herinnering op aan een interview dat de presentatrice in 2011 deed met zijn vrouw koningin Mathilde. “Ik weet dat u mijn echtgenote, koningin Mathilde, toen ze nog prinses was, heeft geïnterviewd. Ze heeft daar heel goede herinneringen aan overgehouden”, zei Filip, eraan toevoegend dat hij “veel groeten” moest doen van haar.

Hoewel Filip de presentatrice had uitgenodigd vanwege haar pensioen, verwacht hij niet dat het de laatste keer is dat hij haar ziet. “We zullen elkaar nog terugzien. Ik ben er zeker van.”


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.