Koning Filip roept politici op verantwoordelijkheid te nemen

Vorsten

2020-01-30 14:55:34

Koning Filip heeft in zijn jaarlijkse toespraak de overheden van België opgeroepen om snel een visie voor de toekomst te vormen. Acht maanden na de federale verkiezingen heeft België nog altijd geen volwaardige regering.

De koning verwijst in zijn toespraak naar de verkiezingen voor de nieuwe Europese Commissie, die net als de Belgische federale verkiezingen in mei 2019 plaatsvonden. Met als verschil dat de Europese verkiezingen wel hebben geleid tot een nieuw bestuur . Filip stelt voor dat België het voorbeeld van de Europese Commissie snel volgt. “De tijd is gekomen om de inspanningen van de voorbije acht maanden te verzilveren, exclusieven te laten vallen en eindelijk een volwaardige regering te vormen.”

Koning Filip laat in het slot van zijn toespraak weten dat hij goede hoop heeft voor de toekomst. “Over tien jaar viert ons land zijn tweehonderdste verjaardag. Wij zullen dan trots kunnen zijn op wat we zullen hebben verwezenlijkt – en de toekomst met vertrouwen tegemoetzien. Laten we ons samen op die afspraak in 2030 voorbereiden.”


Meer België

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt