Koningin Paola speurt met jongeren naar Kuifje in museum

Vorsten

2020-02-26 14:35:25

De Belgische koningin Paola heeft woensdag samen met jongeren een bezoek gebracht aan het Museum Kunst & Geschiedenis in Brussel. Samen hielden ze een speurtocht door het museum.

Het bezoek van de moeder van koning Filip vond plaats in het kader van het project Kuifje in België van stichting Habbekrats. Die organisatie brengt tijdens de voorjaarsvakantie een aantal Nederlandstalige en Franstalige Belgische jongeren in contact met jonge vluchtelingen. Een hele week lang trekken ze samen langs een paar belangrijke bezienswaardigheden in België met Kuifje als gids. “We brengen de jongeren, die anders niet zouden samenkomen, hier samen in goede en mooie omstandigheden. Je ziet dat de jongeren elkaar heel snel omarmen en voor elkaar beginnen te zorgen”, zegt Dries Boeye van Habbekrats tegen Belga.

Voordat de jongeren met de 82-jarige Paola aan de speurtocht begonnen, genoot het gezelschap van een stukje taart. Ondertussen deelden de jongeren hun verhalen en ervaringen met het project dat wordt ondersteund door de Stichting Koningin Paola. Die zet zich in voor jongeren die moeite hebben zich te integreren in de maatschappij.


Meer België

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!