Museumdirecteur: Filip en Mathilde genoten van bezoek

Vorsten

19-05-2020 16:23:32

Koning Filip en koningin Mathilde van België hebben dinsdagochtend het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten bezocht. Voordat het museum na twee maanden weer de deuren opende, kreeg het koningspaar een rondleiding van museumdirecteur Michel Draguet. Hij zag dat Filip en Mathilde met volle teugen genoten van het culturele uitje.

“De koning en koningin zijn echte cultuurliefhebbers”, zei Draguet na afloop van het bezoek tegen Belga. “De koning beoefent zelf een creatieve activiteit en hij is dus altijd zeer opmerkzaam op wat kunstenaars doen”, aldus de museumdirecteur over de schilderkunsten van Filip.

Het koningspaar ging niet alleen naar het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten om naar de werken van onder anderen Bouts, Montald, Rubens, Memling en Breughel te kijken. Filip en Mathilde kregen ook uitleg over de maatregelen die het museum heeft moeten nemen in verband met de coronacrisis.

Opnieuw in contact met cultuur

Na afloop van het bezoek namen de koning en koningin de tijd voor een praatje met de suppoosten, die in de gaten moeten houden of bezoekers voldoende afstand houden en de aangegeven route volgen. “Ik hoop dat er veel mensen gaan komen”, zei Filip tegen hen, nadat hij het veiligheidspersoneel had bedankt voor zijn werk. “Het is belangrijk dat mensen opnieuw in contact komen met cultuur.”

Of er daadwerkelijk veel mensen naar zijn museum komen, durft Draguet niet te zeggen. “Is dit het eerste wat mensen willen doen na een lockdown? Sommigen wel, anderen – dat hebben we gezien – gaan eerst inkopen doen bij de grote ketens. Het gaat mij niet om het aantal bezoekers. Ik ben blij dat we opnieuw open zijn voor die vijftien bezoekers die om 10.00 uur klaarstonden toen het museum openging.”

Voor die eerste bezoekers na de gedwongen sluiting vanwege de coronacrisis werd het uitstapje extra bijzonder. Zij hadden een korte ontmoeting met het koningspaar.


Meer België

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.