Prins Laurent bij Wereldweek voor de bossen

Vorsten

2016-07-18 09:44:00

Prins Laurent van België woont maandag in Rome de openingsceremonie bij van de vijfde Wereldweek voor de bossen. Dit doet Laurent als speciaal ambassadeur voor milieu en bos van de Organisatie van de Verenigde Naties voor Voeding en Landbouw (FAO).

De koninklijke familie in België is nog niet aan vakantie toe. Koningin Mathilde bezoekt woensdag in het Egmontpaleis in Brussel nog een tentoonstelling ter gelegenheid van de nationale feestdag in België op donderdag. Op de nationale feestdag wonen koning Filip en koningin Mathilde met prins Laurent het defilé bij op het Paleizenplein in Brussel. Na het defilé bezoekt het koningspaar het feest in het park.

Prinses Astrid en prins Lorenz hebben donderdag andere verplichtingen. Ze wonen het openingsgala van Europeade bij. Europeade is een jaarlijks Europees folklorefestival waaraan zowel dansgroepen als koren en muziekgroepen deelnemen. Het wordt elk jaar in een ander stad georganiseerd en brengt deelnemers van 25 verschillende landen samen. Het gala vindt plaats in Namur Expo te Namen.


Meer België

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.